A dohányzás megvéd a tüdőráktól

Én nem tudom, hogy aki ezt írta, mennyire gondolta komolyan, és akik elolvasták, mennyire hitték el. És azt sem tudom, mi a céljuk az ilyen butaságoknak. Ezt találtam:

 "Az igazság az, hogy a koszorúér-és érrendszeri betegségekre, előnyös hatása lehet a nikotinnak. Ezzel a tájékoztató írással arra akarok rámutatni, hogy a dohányzás nem csak a tüdőrák, de az Alzheimer-kór ellen is hatásos védekezés. A világ NATO által gyakran permetezett területein riasztóan megnövekedett az utóbbi megbetegedések száma, miközben sorra halnak meg körülöttünk olyan emberek tüdőrákban, akik életükben sohasem dohányoztak. Bár nagy számokat emlegetnek halálozási okként a tüdőrákot megnevezve, de patalógus és korboncnok ismerőseim, és barátaim nem tudják ezt megerősíteni. Talán ezért dohányzik szinte mindegyik az általam ismertek közül."

Aztán ez is benne van: "Az igazi tudósok, orvosok, kutatók meggyőzően bebizonyították, hogy a dohányfüst ártalmatlan, de a vizsgálatok kimutatták, hogy a dohányzás védelmet nyújt a tüdőrák ellen."

dohany2.jpg

 

A végén a szerző elmondja, hogy valamikor ő is dohányzott és bedőlt a nikotin ártalmairól szóló meséknek, sőt, még terjesztette is azt. De most, e tudás birtokában újra kell értékelnie.

Az eredeti írás itt jelent meg, aztán átvette ez az oldal, és végre reagált rá a ködpiszkáló blog.

Gondolkodtam rajta, hogy vajon ki tudnék-e találni én is ilyeneket? Például bizonyítani, hogy a Föld lapos.

De ezzel már megelőztek. 

www.tvn.hu_450a69201b29a3a7aba852cb5da59a77.jpg

 

 Balázs