Forest vagy nem Forest

logo_forest.gif

Forest-es vagy? Vagy Forest-telen? Vagy még nem tudod mi a fene is az a FOREST?

Ez egy pro-smoking kezdeményezés, a „Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco”-ból származik a FOREST rövidítés.

 

Ez a szervezet, vagy lobbicsoport, mely 1979-re datálja születését, az alábbi módon definiálja önmagát: olyan felnőttek összessége, akik a dohányélvezők, illetve olyan nem-dohányzók, akik toleránsak a dohányélvezőkkel szemben.

Mint minden öntudatra ébredt szervezetnek, hát nekik is van céljuk, azok is pontokba szedve. Hát szerepeljen itt is így.

A FOREST célkitűzései az alábbiak

  • A dohányzás „denormalizálásának” ellensúlyozása.
  • Megakadályozni a dohányzás megszerzésére és fogyasztására irányuló további korlátozások létrejöttét.
  • Politikai lobbi a nyilvános dohányzási tilalmak ellen és a dohányosok érdekében.
  • Hidat teremteni más dohányos-barát csoportok között itthon és a nagyvilágban.
  • Támogatást biztosítani a dohány-kedvelőknek és más, hasonlóan veszélyeztetett csoportok számára.
  • Kihangosítani a kormány egyre tolakodóbb jelenlétét az egyén magánéletében.

 

A csoport felvállalja, hogy a működésükhöz szükséges anyagi támogatást a nagy dohánycégek adják, és ezzel együtt azt is hirdeti, hogy „Kérem, mi nem a dohánygyárak bábui, szócsövei vagyunk, hanem a fogyasztókat képviseljük.” Ezt vagy elhiszem, vagy nem. Engem nem győztek meg a függetlenségükről, mert akitől dől a lé, az valamennyire beleszól a döntéshozásba (a saját szkepticizmuson hangja szólalt fel most).

 

Annyi biztos, hogy a szervezet aktív és jelen van számos olyan fórumon, ahol lehet hatást gyakorolni: lobbizik, médiában szerepel, publikál, felszólal, eseményeket szervez. Például a mai napon, június 24-én „Smoke on the water” címen  a szervezet közös Londonos-dohányos sétahajókázásra invitálja a pro-smokereket, ami teljesen ingyenes.

Aki szeretne egy kis erőlevest – vagy inkább füstlevest – kapni, és erősíteni a dohányos identitását, akkor látogassa gyakran a Forest honlapját és/vagy facebook csoportját.

ng