Telefonos segítség

A kérdés a következő: hogyan lehet segítségedre a telefonod a leszokásban?

Lelkes android programozók szerint egy okostelefon még erre is jó tud lenni. Tegnap éjszaka böngészgettem a Google Play áruházát, és ráakadtam erre az applikációra: Quit smoking - QuitNow!

A program összetételében leginkább a motiválás volt a fő cél, feltétezhetőlen. A basic statisztikákon túl (pl.: Hány napja nem cigizel, mennyi pénzt takarítottál meg ezzel, stb.) folyamatos visszajelzést kapsz arról, hogy a dohánymentes élettel milyen pozitív változásokhoz kerülsz egyre közelebb és közelebb.

Ebben a progiban van helye még az elrettentésnek is: a galéria menüpont alatt sok, visszatetszést keltő kép található. Feltételezem, ezt az opciót kevesen használják.

És ha már okostelefons, akkor kihagyhatatlan a közös térben úszás, a folyamatos egymásra kapcsolódás lehetőségének felhasználása. A programban tudunk más felhasználókkal is chatelni, ezzel kaphatunk egy kis virtuális társas támogatást.

Ez az app elég magas értékelést kapott a felhasználóktól (4.1-e az ötből). Egyesek dicsérik

"7 evig dohányoztam, a program segitségével sikerült könnyebben leszoknom...folyamatosan nyomon tudod kovetni hogy miket ertel el egeszsegugyi es anyagi oldalrol. Mindenkinek ajanlom aki valoban le szeretne tenni a cigit"

, egyesek higgadtabban nyilatkoznak

"Jóféle app, de csodát senki ne várjon tőle: a leszokáshoz önmagában nem elég, inkább egyfajta pluszt ad az elhatározáshoz."

, egyesek pedig csalódottak

"Marhaság, tök béna az egész progi tele fölösleges dolgokkal. Uninstall".

Nem lehet azt mondani, hogy haszontalan program. Érdemes felvenni az eszköztáradba. Jöhet egy kritikus pillanat, amikor a telefonod lesz csak kéznél, és találhatsz valami olyasmit a progiban, ami túllendít ezen.

Angie

Forrás