Vészterv a vészterhes percekre

Már egy ideje nem gyújtottál rá. Szeretnéd, hogy így is maradjon.Telnek a füstmentes napok, és egyszer csak betör a gondolat, hogy

"Rá kell gyújtanom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Készülj fel előre erre a pillanatra. Készíts egy vésztervet arra az esetre, ha elönti az agyad a rágyújthatnék kínzó forgataga.

Adam Steiner tanácsadó a következő tippekkel látja el a leszokókat:

Amit a videóból megtudhatunk, hogy érdemes megírnod a saját Vészterved a sóvárgás pillanatára. Legyen mindig nálad ez a terv: vagy a telefonodban, vagy egy papírfecnire firkantva a pénztárcádban, vagy tenyeredre írva. A lényege, hogy amikor megjelenik a sóvárgás, akkor rögvest elérhető legyen számodra.

A tanácsadó szerint 3 lényeges pontot kell tartalmaznia ennek a tervnek:

1. Legyen a kezedben egy telefonszám. Olyan személynek a telefonszáma, akit felhívhatsz ebben a pillanatodban és őszintén elmondhatod, hogy baromira kívánnál elszívni egy (vagy több) szál cigit. Még ha nem is éred el, akkor mond el az üzenetrögzítőre, amit szeretnél. Ez a lépés már csak azért is hatásos, mert amíg telefonálsz és beszélsz lefoglalod mind a kezed, mind a szád.

2. Írj le olyan tevékenységet, amit a sóvárgás állapotában meg kell tenned. Legyen az a személyedre szabott cselekedet. Pl: menj tekerni egyet, vidd le a kutyád sétálni, végy egy fürdőt, húzd le az ágyneműt, porszívózd ki a lakást, gyomláld ki a kertedet, mosogass el, rendezd át a könyvespolcod, stb.

3. Ha nem tudod épp megvalósítani a cselekedetet (mert mondjuk munkában vagy és ott nem tudsz forró fürdőt venni), akkor fogalmazz meg egy vész-vész tervet, ami eltereli a figyelmed. Keress egy áthidaló megoldást, ami még éppen segít a figyelemelterelésben és bárhol megvalósítható. Pl: igyál egy nagy pohár vizet, vegyél mély lélegzetet, stb.

Fogalmazd meg a saját, személyre szabott Vészterved és kövest a saját tanácsaidat a sóvárgás nehéz perceiben.

Zárásként idehoznám Nektek a Queen egyik szürreális és furcsa alkotását, az "I'm Going Slightly Mad" című dalt:

Mintha minden sóvárgás kicsit ilyen lenne: egy kicsit maga az őrület.
                                                                                                   

                                                                                                                                                       Angelika