Dohányzás az autóban

A brit kormány 2015 tavaszán életbe lépteti az autóban történő dohányzási korlátozást. Tilos lesz rágyújtani a kocsiban, ha abban egy gyerek is utazik.Ez a korlátozás annak a kezdeményezésnek a része, mely célja a passzív dohányzás fiatalokra gyakorolt káros hatásának csökkentése.

Kép forrása

Idehaza is már indultak erre irányuló megmozdulások, amikor is lelkes képviselők a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslathoz módosító indítványát nyújtottak be hasonló célokkal (dohányzás tiltása azokban a gépkocsikban, amelyekben 18 éven aluli gyermek is utazik). Az indítványok sorsa félbemaradt, egyelőre...

A kocsiban való dohányzás nem csak a másodlagos, illetve a harmadlagos dohányártalom miatt lehet veszélyes. A közlekedésbiztonság szempontja sem elhanyagolható, hisz míg keresed a cigid, míg rágyújtasz, míg hamuzol, míg elnyomod a cigit, addig a figyelmed nem a forgalomra irányul.

Ehhez a bejegyzéshez csatolnék egy retró-kampányvideót, mely arra biztatja a dohányosokat, hogy ne dohányozzanak az autóban:

 

Angelika