Kudzu

Ismeritek a Kudzu kapszulát? Mert én nem. Mindenféle szépet és jót írnak róla, de lehet, hogy csak kamu?

 

thumbnail.jpg

 

Erről van szó, és fogalmam sincs, hogy jó-e, vagy a szokásos hatástalan vacak. Azt írják róla

"A kudzu az izoflavon tartalmának köszönhetően fitoösztrogénnel látja el a szervezetet, ennek hatása megközelíti  az ösztrogén nemi hormon hatását.
A nikotin a szervezetben a nikotin-receptorok segítségével hat. Amikor az ember leteszi a cigarettát, ezek a receptorok szabadon maradnak, ekkor jelenik meg a nyugtalanság, feszültség, ingerültség és más kellemetlen tünetek - a nikotinéhség. A tudósok szerint a kudzuban levő vegyületek (főleg az izoflavonoidok) rögtön lekötik a szabad receptorokat, csökkentik az elvonási tüneteket és ezáltal megkönnyítik a káros szenvedély elhagyását.
Gyors hatású: elegendő, ha reggelente amint felkel gyorsan bevesz egy tablettát, majd este még egyet. Ezzel már nem fogja kívánni a cigarettát."

De azt is írják, hogy jó a változó tünetek enyhítésére, és az alkoholfüggőség ellen is.

Aztán van itt egy negatív vélemény is: 

Egyáltalán nem érzem hogy a segítene a cigi utáni sóvárgás leküzdésében. Mert ügye a Kudzu gyökér kivonatát részben azzal reklámozzák hogy nem kívánod tőle annyira a cigarettát. Hát én ebből semmit sem érzek ugyanúgy kíánom pedig másfél hete szedem napi 3 kapszulával! Pénzkidobás volt, hypolt a dolog, ennyi. Lehet hogy vannak a szervezetre pozitív én általam észre nem vett hatásai, de nekem a cigielhagyásos dolog elősegítése érdekében nem használt.

 

 Szóval nem tudom. Van valakinek tapasztalata?

 

 

 Balázs

Címkék: tabletta kudzu