Dohányzás otthon

Nehéz kérdés, hogy hol dohányozzon a dohányos, ha otthon dohányozni akar. (Nyegle lenne azt válaszolni, hogy ne dohányozzon, bár ez lenne az ideális.)

Bizonyára legjobb lenne a fotelben üldögélve fújni a füstöt, közben olvasni, tévézni, vagy beszélgetni egy pohár ital mellett.

De ennek rengeteg hátránya van, például a többi családtagot zavarja, és károsítja az egészségüket a passzív dohányzás, aztán a  harmadlagos dohányfüst sem olyan jó dolog, a háziállatok sem veszik jó néven, és még  a szobanövények is megsínylik a dolgot. 

Mit lehet hát tenni?

Ha olyan szerencsés, hogy van kertje, vagy terasza, vagy legalább erkélye, akkor oda ki tud menni. Ha nincs, akkor a konyha nyitott ablakába, vagy a vécé/fürdőszoba szellőzőjébe tudja fújni a füstöt.

József is így tett, és a konyha nyitott ablakában dohányzott. Aztán a lépcsőházban a gondnok kiragasztott egy papírt, amin az állt: kérjük, hogy lakásaikban mellőzzék a vécén és a fürdőszobában való dohányzást, mert a füst beszállt a szomszédok nyitott ablakán, és ez zavarta őket.  József felháborodott: nehogy már megmondják, hogy az ember a saját otthonában mit csináljon. A BorsOnline riportját itt elolvashatjátok.

A TV2 interjút készített Langer Ivánnével, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének sajtószóvivőjével. Íme:

 

A következő kérdés a dohányos olvasókhoz szól:

 

Néha hozzánk is beszáll a füst a nyári hónapokban, mikor nyitva van az erkélyajtó. De ez olyan furcsa, fűszeres, édeskés.
Nem tudom, mi lehet.

 

Balázs

Címkék: füst otthon